29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Pažitková polévka

Název Množství a jednotka
pažitka 1 svazek
petržel - nať 2 snítky
celerová nať 1 snítka
cibule 1/2 kusu
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

kaldouny

Název Množství a jednotka
strouhanka 2 lžíce
máslo 1 lžíce
vejce 1 - 2 kusy
prolisovaný česnek 1 stroužek
muškátový květ
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a lehce opražíme. Tento základ zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme jemně nakrájenou pažitku, zelenou petržel a celer. Okořeníme muškátovým oříškem, přidáme sůl. Vše provaříme 10 minut a pak zavaříme malé knedlíčky - kaldouny.
Kaldouny. Strouhanku pokapeme máslem, rozmícháme s rozšlehanými vejci a okořeníme muškátovým květem, utřeným česnekem, osolíme. Vše důkladně promícháme. Necháme chvíli odležet a pak tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut.


 


RECEPTY

Vanilkové rohlíčky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem, mleté ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...